In 15 stappen naar de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
Bericht

In 15 stappen naar de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Op 25 mei 2018 nemen we afscheid van de Wet bescherming persoonsgegevens. Vanaf deze datum zullen organisaties moeten voldoen aan de bepalingen uit de uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de Invoeringswet algemene verordening gegevensbescherming. Een groot aantal bepalingen komt overeen met de huidige Wet bescherming persoonsgegevens, maar uiteraard zijn er ook nieuwe bepalingen...

Singewald Consultants Group 3.0
Bericht

Singewald Consultants Group 3.0

Met trots presenteer ik u vandaag Singewald Consultant Group 3.0. 3.0?, hoor ik u zeggen? Ooit in 1998 begonnen onder Wet persoonsregistraties, in 2000 werd deze wet vervangen door de Wet bescherming persoonsgegevens. Op 25 mei 2018 wordt de Wet bescherming persoonsgegevens vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Er is dus sprake van een derde...

EU-US Privacy Shield in werking vanaf 12 juli 2016
Bericht

EU-US Privacy Shield in werking vanaf 12 juli 2016

Op 12 juli 2016 is het EU-US Privacyshield in werking is getreden, zie: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-2461_nl.htm Maar dit betekent nog niet dat persoonsgegevens meteen kunnen worden overgedragen naar de VS. Zie volgende passage in persbericht: ‘ Volgende stappen: Het “adequaatheidsbesluit” zal vandaag ter kennis van de lidstaten worden gebracht en zal daardoor onmiddellijk in werking treden. Aan...

Bericht

ESOMAR publiceert Cookie-Guide

ESOMAR is offering support to research companies with its new Practical Guide on Cookies to help companies understand new EU law regulating companies’ use of cookies and similar technologies The recently amended EU law, known as the e-Privacy Directive, will affect every organisation doing business and/or contacting research participants in the EU. Any organisation operating...

Yonsei University Certificate of Gratitude
Bericht

Yonsei University Certificate of Gratitude

In 2004 is Singewald Consultants Group BV benaderd door Prof. B. Kim van de School of Information, Yonsei University, om informatie uit te wisselen op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. Sinds die tijd wordt er met enige regelmaat informatie uitgewisseld over de ontwikkelingen op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. Inmiddels is...

Google, Microsoft and Yahoo! handelen in strijd met privacy richtlijn volgens Europese Toezichthouders
Bericht

Google, Microsoft and Yahoo! handelen in strijd met privacy richtlijn volgens Europese Toezichthouders

De Europese Toezichthouders (artikel 29 werkgroep) hebben een persbericht uitgebracht waarin Google, Microsoft and Yahoo! worden beschuldigd van het feit dat zij in strijd handelen met de Europese Privacy richtlijn. De artikel 29 werkgroep wijst er op dat deze partijen onvoldoende onafhankelijk inzicht willen geven in het anonimiseren van zoekgegevens en/of persoonsgegevens te lang bewaren....